NeoOffice

NeoOffice 3.0.2

Gepolijste Mac-versie van het OpenOffice kantoorpakket

VOOR

  • Zeer compleet pakket
  • Mac-achtig uiterlijk
  • Instellen wat opstart

TEGEN

  • Aparte installatie Nederlands taalpakket

Excellent
9

Het opensource NeoOffice is een veelzijdig kantoorpakket dat dient als kosteloos alternatief voor Microsoft Office. De applicatie is volledig gebaseerd op OpenOffice.org, maar speciaal ontwikkeld voor het Mac OS X besturingssysteem. Net als zijn voorvader bevat het lichte programma dus onder andere een tekstverwerker, tekenprogramma en werkbladen-en presentatiemakers.

NeoOffice is in gebruik letterlijk en figuurlijk een bijna exacte kopie van OpenOffice.org. Deze applicatie verdient dan ook eveneens een pluim. De essentiële kantoortoepassingen zijn vertegenwoordigd en alle belangrijke formaten zijn ondersteund, waaronder Microsoft's .doc, .docx, .xlsx, .ptt en .pttx. Tekst verwerk je op vertrouwde wijze en ook de werkbladen- en presentatiemaker zijn intuïtief en compleet. Kortweg, NeoOffice is net zo capabel als Microsoft Office, maar dan gratis.

De verschillen met OpenOffice.org zijn klein maar fijn. NeoOffice is meestal enkele (fracties van) seconden sneller met het opstarten van documenten. Daarnaast heeft gemarkeerde tekst geen zwarte maar lichtblauwe achtergrond, net als in Safari en de Mac's Teksteditor. Een mooie aanvullende eigenschap is dat je zelf kan instellen welke applicatie opent bij het opstarten van NeoOffice. Het enige minpunt is het apart moeten installeren van een pakket om in een Nederlandstalige gebruikersomgeving te werken (zie Opmerking).

Wil je niet betalen voor een kantoorpakket? Dat is ook helemaal niet nodig. NeoOffice is net zo allround als het succesvolle en tevens kosteloze OpenOffice.org, maar dan geoptimaliseerd voor de Mac.

Meeste downloads Kantoorsoftwarepakket voor mac

Meer
NeoOffice

Download

NeoOffice 3.0.2

Beoordelingen about NeoOffice